Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Αρκεί! (Nο 6)

Μία στιγμή, μία κουβέντα, ένα βλέμμα, μία σκέψη, μία κίνηση και μπορεί να αρκεί! 

Κάτι τόσο δα, κάτι τόσο στιγμιαίο και φευγαλαίο μπορεί να είναι αρκετό, μπορεί να είναι μια αφορμή για να πάρεις μια απόφαση. Μια απόφαση της στιγμής, αλλά αρκετά σπουδαία και ικανή να τα αλλάξει όλα. Μια απόφαση της στιγμής αρκεί για να δεις αλλιώς κάποια πράγματα, κάποιες καταστάσεις, μπορεί και την ίδια τη ζωή. 


 Ένα μικρό κλίκ νιώθεις να γίνεται μέσα σου, ίσως στην καρδιά, μπορεί και στη λογική, ένα μικρό κλίκ, σαν μαγικός διακόπτης που ενεργοποιείται τη στιγμή που δεν το περιμένεις, απλά και μόνο για να σου υπενθυμίσει ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία, ότι έστω και αργά, έστω και την τελευταία στιγμή, υπάρχει κάτι που θα σε ξεμπλοκάρει, θα σε οδηγήσει, θα σε ταρακουνίσει.  Ένα μικρό κλικ που σε ωθεί να διαμορφώσεις αλλιώς το παιχνίδι, ακυρώνοντας όλη τη διαδρομή, θέτοντας εκ νέου κανόνες και στρατηγική.


Κάτι τόσο δα μικρό, αλλά ανώτερο από εσένα, ίσως και το ίδιο σου το ένστικτο, αρκεί για να αφήσεις πίσω σου καταστάσεις, επιλογές, μπορεί και πρόσωπα. Εκεί που νιώθεις να σε παρασέρνει η ίδια η ζωή, να σε πνίγει αντί  να σε αφήνει να τη γευτείς, εκεί που νιώθεις να χάνεσαι και να αλλοιώνεσαι, εκεί ακριβώς τυχαίνει να ενεργοποιούνται αυτόματα, ίσως και εξωπραγματικά κάποιες άμυνες, κάποιες αντιστάσεις, τόσο δυνατές που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις γιατί εμφανίστηκαν τώρα. Ξαφνικά νιώθεις ότι κινείς εσύ τα νήματα, ελέγχεις τη ζωή σου, σαν να γύρισε ξαφνικά ο τροχός, σαν να έτυχες εξάρες στα ζάρια. Κάτι τόσο δα μικρό, αρκεί!

 

Αρκεί για να επαναπροσδιορίσεις τη διαδρομή σου, αρκεί για να πιστέψεις, αρκεί για να ζήσεις από την αρχή. Κάτι τόσο δα μικρό, σαν μια σφαλιάρα από το πουθενά, σαν ένα ταρακούνημα από τους ώμους σαν μια φράση που πονάει, σαν την ίδια την αλήθεια, αρκεί για να διαγράψεις, για να ξεχάσεις, για να αφήσεις πίσω σου τα φαντάσματα που σε στοιχειώνουν!
 

5 σχόλια:

  1. Ανυπομονώ για την επόμενη σου ανάρτηση....! Τι ψυχολογικό θεματάκι θα έχει?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω σκεφτεί ακόμα κάποιο θέμα. Συνήθως προκύπτουν τη στιγμή που τα γράφω... Έχεις καμιά ιδέα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα ρθει και αυτό... Ανυπόμονο κορίτσι!!! Παντού καρδούλες είσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Free Lines ArrowFree Lines Arrow