Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Πάλι, Πάλη;;; (No 3)

Καθημερινά παλεύουμε... Παλεύουμε για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, παλεύουμε να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα, παλεύουμε να μείνουμε αλώβητοι και ακέραιοι μέσα από αγώνες και μάχες προσωπικές, επαγγελματικές, υγείας. Παλεύουμε να σταθούμε στα πόδια μας, παλεύουμε να μείνουμε σταθεροί και πιστοί στα πιστεύω μας, παλεύουμε για το τώρα, για το μέλλον, ακόμα και για τα φαντάσματα του παρελθόντος. Παλεύουμε για τις σκέψεις, για τη συνείδηση, για τις σχέσεις, για τους άλλους ανθρώπους, ΓΙΑ ΟΛΑ! 


Αυτή η εσωτερική πάλη που μας κυριεύει το μυαλό, που μας εξουσιάζει καθημερινά, είναι και ο λόγος που υπάρχουμε, που νιώθουμε, που ζούμε με όλες μας τις αισθήσεις. Όποιος παλεύει ζει. Όποιος παλεύει έχει ψυχή. Η λέξη «ψυχή» σημαίνει κυριολεκτικά «πνοή»(από το ρήμα «ψύχω», δηλ. «πνέω»). Μην φοβάστε και μην απελπίζεστε λοιπόν κάθε φορά που πονάτε, κάθε φορά που παλεύετε μέσα σας, κάθε φορά που νιώθετε μετέωροι, αδύναμοι και ανασφαλείς. Μην απογοητεύεστε κάθε φορά που έρχεστε αντιμέτωποι με μια καινούργια μάχη! Γιατί η ευτυχία γεννιέται μόνο από την ανθρώπινη αποτυχία.


Αντιμετωπίστε την κάθε σας πάλη σαν μια ευκαιρία για να δοκιμάσετε τον εαυτό σας, να ελέγξετε τις αντοχές σας, να επιτύχετε την αυτογνωσία. Μην απογοητεύεστε σκεπτόμενοι: Πάλι πάλη;;;
Αντίθετα, αρπάξτε τη στιγμή και μπείτε για τα καλά στο παιχνίδι. Ζήστε την πάλη σας με όλο σας το είναι, με όλη σας την ψυχή, ακόμα και αν πονάει, ακόμα και αν είναι λάθος. Αυτό είναι που έχει σημασία στη ζωή. Ο αγώνας! Γιατί τότε εκτιμάμε τον εαυτό μας, τότε γινόμαστε πιο δυνατοί, τότε νιώθουμε το νόημα της ζωής, τότε αντιλαμβανόμαστε την αληθινή έννοια της ευτυχίας. Ο Τολστόι είπε κάποτε: είναι πολύ εύκολο να είσαι ευτυχής. Αρκεί να έχεις γνωρίσει μια μεγάλη δυστυχία. 


Η ζωή εξάλλου θα ήταν βαρετή αν δεν είχε ανατροπές, αποτυχίες, εμπόδια και δυσκολίες. Όλα αυτά την κάνουν ενδιαφέρουσα, μαγική, σατανικά θεϊκή.
Βίος ευτυχής δεν υπάρχει, υπάρχουν μόνο μέρες ευτυχείς. Για αυτές τις μέρες- στιγμές ευτυχίας πρέπει να παλεύουμε όλοι, αυτές τις στιγμές πρέπει να εκτιμάμε. Και πάντα εκτιμάμε κάτι όταν δεν το έχουμε συχνά. Αλλιώς θα βαριόμασταν την ευτυχία, αλλιώς δεν θα μας έκανε αίσθηση. Θα ήταν μια συνηθισμένη ρουτίνα. Μην γκρινιάζετε λοιπόν για τις δυστυχισμένες σας μέρες. Όταν περάσουν θα συνειδητοποιήσετε ακριβώς την έννοια της πραγματικής ευτυχίας.


Ακόμα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όλοι ότι δεν έχουμε δικαίωμα να καταναλώνουμε την ευτυχία, όταν δεν την παράγουμε. Γιαυτό πρέπει να αγωνιζόμαστε καθημερινά για αυτή, να παλεύουμε διαρκώς και ας είναι επίπονο. Μία είναι η λύση: μην το βάζετε κάτω, θα' ρθουν και καλύτερες μέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Free Lines ArrowFree Lines Arrow