Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

No more stress!! (No 2)

Άγχος! Άγχος! Άγχος! Ξέρω, ξέρω! Άγχος στη δουλειά, άγχος για τη δουλειά, άγχος στο σπίτι, άγχος για τις δουλειές του σπιτιού, άγχος για το χρόνο, για τους φίλους, για την οικογένεια, για την υγεία, για τα χρήματα!!! ΟΥΦ...ΑΓΧΟΣ για ΟΛΑ!!! 


Ξέρω, δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς, δεν είναι εύκολο να μην σκέφτεσαι θέματα που σε απασχολούν και σε επηρεάζουν. Είναι όμως δυνατόν να μπορέσεις να μετριάσεις το άγχος σου και τον πανικό σου, αφήνοντας στην άκρη όλο τον αρνητισμό, όλη την πίεση και τον ψυχαναγκασμό που νιώθεις. 
Σκέψου: ωραία! Άργησα στη δουλειά! Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να μου συμβεί; Να μου κάνει παρατήρηση το αφεντικό, είναι μια λογική σκέψη. Ε, εντάξει! Θα ζήσω και με αυτό! Και τι έγινε; Προτιμώ να ζήσω μια ήρεμη και χωρίς στρες ζωή, παρά να πανικοβάλλομαι με ανούσιες φοβίες και άγχη. Σκέψου ότι κάθε φορά που αγχώνεσαι επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με ταχυκαρδία, πόνο ή πλάκωμα στο στήθος, δύσπνοια, ζαλάδα, ναυτία, νευρικότητα, κ.λ.π. Επηρεάζεις όμως και την ψυχολογία σου, κάνοντας αρνητικές σκέψεις και χάνοντας την αυτοπεποίθησή σου. Θέτω λοιπόν το ερώτημα: Αξίζει;; Θα συμφωνήσω ότι το άγχος είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της ζωής μας, το οποίο μας κινητοποιεί στην καθημερινότητά μας να δουλεύουμε, να κάνουμε σχέσεις, καθώς και μας δίνει δύναμη να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας. Ναι, ως εδώ καλά. Το υπερβολικό άγχος όμως μόνο μπορεί να μας αποπροσανατολίσει, να μας μπλοκάρει, να διαστρεβλώσει τη συμπεριφορά μας. Κάθε φορά λοιπόν που θα νιώθεις το φάντασμα του άγχους να σε καταβάλλει, να σε πνίγει, να σε υπερνικά, πες στον εαυτό σου: Δεν θα φοβηθώ, θα πετύχω σίγουρα! Αλλά ακόμα και αν φοβηθώ θα το αντιμετωπίσω, θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να σκεφτώ θετικά!
Ακόμα ένας τρόπος να αντιμετωπίσεις τα άγχη σου είναι να επαινείς συχνά τον εαυτό σου κάθε φορά που καταφέρνεις κάτι και κάθε φορά που νιώθεις τα πρώτα σημάδια πανικού σκέψου: ΧΑΛΑΡΑ, ΗΡΕΜΑ, ΕΙΣΠΝΟΗ-ΕΚΠΝΟΗ! Ακόμα και να αποτύχεις όμως δες το σαν μια ευκαιρία μάθησης και μια αφορμή αυτοδιόρθωσης. Επίσης, μπορείς να απασχολήσαι με δραστηριότητες που σου προκαλούν χαλάρωση, όπως η ανάγνωση ενός περιοδικού, ή το άκουσμα του αγαπημένου σου τραγουδιού, ή ό,τι άλλο τελοσπάντων μπορεί να σε κάνει να γελάσεις, να ξεμπλοκάρεις να σκεφτείς θετικά.Δεν υπάρχει πιο υγιές συναίσθημα από την ψυχική ηρεμία! Δοκίμασε να πιστέψεις στις δυνατότητές σου και να σκεφτείς λογικά και ψυχρά τις πραγματικές συνθήκες. Σιγά σιγά θα απομυθοποιήσεις τα προβλήματα που σε αγχώνουν και θα ζήσεις μια ισορροπημένη ζωή!

3 σχόλια:

 1. Με έμπνευση εμένα το έγραψες αυτό το άρθρο????...Γιατί διαβάζοντάς το, νομίζω σ εμένα πήγαινε! :P
  Έτσι είναι όπως τα λες..... χαΛΛαρά να μαστε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. στο αφιερώνω λοιπόν!!! ασκήσεις ψυχραιμίας!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. θα συμφωνήσω...
  Χαρά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Free Lines ArrowFree Lines Arrow